Prova på " mama in shape"(mamma-träning)

Tillfälligt slut

Här provar vi på mamma-träning med vår instruktör steffi.

Torsdag 5/10 kl 10.00-11.00 Instruktör :Stephanie Westberg

Mama in shape är en säker skonsam pilates-träning efter förlossning som bygger en funktionellt stark och smidig kropp som håller. Bebis kan vara med på alla träningstillfällen.

Vi jobbar på matta och använder oss av yogablock och lättare vikter för att öka belastningen och utmana kroppen. Vi fokuserar på att träna upp bäckenbotten och mjuka upp för att ge extra rörlighet till delar av kroppen som lätt blir stela i vardagen när man bär på en bebis eller ammar.

Gällande riktlinjer så rekommenderas det att du väntar 6-8 veckor efter en vaginal förlossning eller 10-12 veckor efter ett kejsarsnitt med träning.

Med hjälp av vår fysioterapeut har vi fått ihop ett roligt stärkande koncept för våra mamma-träningar.

Varför mama in shape?

  • Återfå förtroendet för din nya kropp efter graviditeten och förlossningen. Fokus ligger på att återfå magstyrka och smidighet och inte på hur du ser ut. Pilates hjälper dig att fokusera just på förändringarna på insidan.
  • Förbättrar diastas som ca 30% av kvinnor fortfarande lider av 8 veckor efter förlossningen. Diastas, förtunningen av bindväven nära naveln, förbättras genom att just förstärka de djupa magmusklerna
  • Bygg gemenskap genom att träffa andra mammor som befinner sig i en liknande situation som du. Ta en fika och umgås efter klassen!
  • Bra för ditt totala välbefinnande eftersom denna klass är inriktad mot återhämtning efter graviditeten och inte pushar kroppen till en grad av utmattning innan du är redo för det vilket kan göra mer skada än nytta.
  • Stärker upp bäckenbottenmuskulaturen som motverkar stress, inkontinens och framfall.
  • Återfå kontroll över kroppen igen under den tiden efter förlossningen när man fortfarande har ganska liten kontroll över förändringarna i kroppen, dina sömnmönster och framförallt din energinivå. Det är skönt att få känna att detta träningspasset är till för att fokusera enbart på DIG själv!

Vid bokning av baby mama så godkänner du våra Allmänna villkor.

70,00 kr